Museet arrangerer særudstillinger et par gange om året og er ofte rammen om kulturelle begivenheder f.eks. kammerkoncerter og litterære arrangementer, ligesom forsamlinger er velkomne - også uden for normal åbningstid.

 

ÅBEN OMVISNING
Søndag 4. september kl. 14.00
Kom til åben omvisning i Bakkehusmuseet og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar, Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen.
Entré: 50 kr.

 

RUNDVISNING I SØNDERMARKEN
Søndag 4. september kl. 15.00
Kom til rundvisning i Søndermarken og hør om den romantiske haves tilblivelse, og om romantikkens introduktion i Danmark. På vandringen vil vi kigge nærmere på de mange nyrestaurerede og genopførte bygninger samt høre om digteren Adam Oehlenschlägers særlige forhold til Søndermarken.
Vi mødes foran Adam Oehlenschlägers statue ved indgangen ved Frederiksberg Slot. Husk godt fodtøj.
Entré: 50 kr.

 

SALON OM 70'ERNES BEATDIGTNING MED PETER LAUGESEN 
Fredag 9. september kl. 19.30
Denne aften står i beatdigtningens tegn, når de to forfattere Asger Schnack og Peter Laugesen diskuterer genren og Laugesens relation til 1970’ernes danske litteraturscene. Den litterære salon er en del af Golden Days-festivalen 2016.

Peter Laugesen (f. 1942) debuterede som digter i 1967 og har siden udgivet mere end 50 digtsamlinger. I slutningen af 1960’erne og starten af 1970’erne havde Laugesen et litterært samarbejde med Dan Turèll, der blandt andet resulterede i værket ”Dobbeltskrift” fra 1973.
Inspirationen fra 1950’ernes amerikanske beatdigtere ser man i Peter Laugesens værk ”Anarkotika” fra 1975, der har lige så meget fokus på metode som på indhold. Værket er derfor én lang strøm af ord, der er nedskrevet uden afbrydelse og undervejs også referer til sin egen tilblivelse. Formålet med beatdigtningen er, at alt skal med.

Reserver billetter til arrangementet ved at sende en mail til:
Entré: 50 kr.

 

ÅBEN OMVISNING
Søndag 18. september kl. 14.00
Kom til åben omvisning i Bakkehusmuseet og hør om husets historie, det litterært interesserede ægtepar, Rahbek, og de mange forfattere og digtere, der besøgte stedet i guldalderen.
Entré: 50 kr.

 

LITTERÆR SALON MED SUZANNE BRØGGER OG ASGER SCHNACK  
Torsdag 22. september kl. 19.30
De to forfattere Asger Schnack og Suzanne Brøgger diskuterer den biografiske fiktion som genre, blandingen af fantasi og virkelighed i litteraturen og Brøggers relation til den danske litteraturscene i 1970’erne. Den litterære salon er en del af Golden Days-festivalen 2016.

Suzanne Brøgger (f. 1944) debuterede med værket ”Fri os fra kærligheden” i 1973, hvormed hun satte ord på tidens tema om befrielse af kærligheden fra dens institutionelle former. Værket manifesterede den biografisk fiktion som genre, da den som flere af hendes øvrige romaner befinder sig et sted i mellem virkelighed og fiktion. Brøgger repræsenterer bl.a. 1970’ernes trang til at offentliggøre det private, og hun udgiver i perioden værker som ”Kærlighedens veje og vildveje” (1975), ”Creme fraiche” (1978) og ”En gris som har været oppe at slås kan man ikke stege” (1979).

Reserver billetter til arrangementet ved at sende en mail til:
Entre: 80 kr.

 

siluetter

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Denne information deles med tredjepart.

Hvis du bruger dette site, accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Jeg accepterer