MG 9953 crop 597

Fredag den 20. juni 2014 er en ny webbaseret database på Bakkehusmuseet offentliggjort. Den skal formidle breve, manuskripter og andre dokumenter fra og til nogle af de mest centrale forfattere fra 1700- og 1800-tallet.

Offentliggørelsen af databasen og det storstilede formidlingsprojekt er kulminationen på flere års arbejde med den såkaldte Bakkehussamling, som ikke alene er blevet digitaliseret, men nu også vil blive tilgængelig på nettet. Ved hjælp af databasen kan ikke alene forskere, men også skoleelever samt et bredt interesseret publikum fordybe sig i de originale værker. Bakkehussamlingen består af breve, manuskripter og andre dokumenter fra betydningsfulde danske forfattere som Adam Oehlenschläger, H.C. Andersen, N.F.S. Grundtvig, Johanne Luise Heiberg og K.L. Rahbek, men også fra forfattere fra de øvrige skandinaviske lande. Dertil kommer en righoldig korrespondance fra og til Kamma Rahbek, som var en af de mest produktive kvinder i samtiden, når det gælder brevskrivning.

Bakkehussamlingen blev grundlagt i forbindelse med museets etablering i årene omkring år 1925, og siden 1934 har museet samarbejdet med Frederiksberg Bibliotek om arbejdet med den. Det var derfor også disse to institutioner, som i fællesskab påbegyndte arbejdet med digitalisering og udvikling af databasen i 2008. Siden 1939 har den fysiske samling befundet sig på Frederiksberg Bibliotek, men i 2011 besluttede Frederiksberg Kommunalbestyrelse, at lade samlingen vende tilbage til Bakkehusmuseet. Flytningen af samlingen vil således finde sted indenfor en overskuelig fremtid.

Søg i Bakkehussamlingen 

 

siluetter

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Denne information deles med tredjepart.

Hvis du bruger dette site, accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Jeg accepterer

Bakkehusmuseet
Rahbeks Allé 23
1801 Frederiksberg C

Telefon 33 31 43 62
info@bakkehusmuseet.dk

facebook  Følg os på Facebook

instagram logo 23-23  Følg os på  Instagram

BKH 655 HIGH 154

BKH 756 HIGH 153