haven

I dag er Bakkehuset omgivet af høje huse i et tætbebygget kvarter, men på Rahbekkernes tid var det en fritliggende gård på landet. Der hørte ca. syv tønder land til huset med lidt køkkenhave og få husdyr, men resten anlagde Kamma Rahbek som romantisk have. Her var en lille dam og svungne stier mellem sjældne planter og eksotiske blomster, som den botanisk talentfulde Kamma Rahbek passede, og som noget nyt var her græsplæner. Derfor var Bakkehusets have berømmet i samtiden; det var en form for engelsk havekunst overført til en dansk privathave, en havestil der ellers primært kendes fra landsteder og herregårde.

I haveanlægget kunne ægteparret Rahbek spadsere med deres gæster og sammen blive inspireret af omgivelserne. Bakkehusets have er nu kun en smal stribe bag bygningen.

Fortsæt rundturen på museet ved at klikke på et nyt rum.

NYT OM  BAKKEHUSETS HAVE 
Genskabelsen af Kamma Rahbeks have er nu godt i gang. Det gamle skur er revet ned og forskellige buske og træer vil blive fældet i de kommende uger for at blive erstattet af nogle nye. Haven bliver udvidet mod syd med et areal på ca. 280 kvm. Nye bede vil blive etableret med blomstersorter fra 1800-tallet. Desuden opføres et orangeri på ca. 40 kvm., hvorfra der vil blive serveret kaffe i sommerhalvåret.
Målet med etableringen af Kamma Rahbeks Have er, at de besøgende skal kunne gå fra museets smukke empirestuer ud i et haveanlæg, der gennem træer, buske og blomster formidler det indtryk og den stemning, som prægede stedet i Rahbekkernes tid.
Projektet koster i alt 4,3 mil. og bliver realiseret takket være generøs støtte fra Augustinus Fonden, FrederiksbergFonden, Frederiksberg Kommune og Godfred Birkedal Hartmanns Familiefond (www.gbhf.dk).
Haven åbner omkring 1. maj 2017.

HAave 598

haven598

haven 596

 

20160107 100207 595

20160107 100331 595

 

siluetter

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Denne information deles med tredjepart.

Hvis du bruger dette site, accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Jeg accepterer

Haven index.php?Oehlenschlägerrummet Ewaldrummet Rahbeks arbejdsværelse Havestuen Montrerummet Mellemstuen Hjørnestuen Køkken Særudstillingsrum Biblioteket Haven

haven2

haven3

haven4