havestuen

Dette rum er sparsomt møbleret, hvilket det også var på Rahbeks tid, da det primært blev brugt som gennemgangsrum. Udenfor lå Kamma Rahbeks store, romantiske have med dam, græsplæner samt smukke og sjældne blomster. På væggene hænger der nu portrætter af nogle af de mange personligheder, der besøgte ægteparret Rahbek i Bakkehuset, bl.a. B.S. Ingemann, biskop J.P. Mynster, ægteparret Rosing med flere. Fremhæves skal især portrættet af Sophie Ørsted, født Oehlenschläger. Dette værk er det eneste samtidige af den smukke og åndrige Sophie Ørsted, der blev betragtet som en slags idealkvinde. Hun var søster til Adam Oehlenschläger, og de var vokset op på Frederiksberg Slot, hvor deres far var slotsforvalter.

Sophie blev gift med A.S. Ørsted, der var bror til H.C. Ørsted. Hun kendte blandt mange andre digteren Jens Baggesen. Oliemaleriet er udført af hendes fætter J.L. Lund, der var professor ved Kunstakademiet og som også står bag værker som Det Kongelige Teaters Akropolisscenetæppe.

Bemærk ligeledes C.F. Tiecks sortkridtstegning af F.W.J. von Schelling. Den tyske filosof Schelling (1775-1854) var som del af Jena-skolen en af de betydeligste, romantiske naturfilosoffer i samtiden.

Fortsæt rundturen på museet ved at klikke på et nyt rum.

siluetter

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Denne information deles med tredjepart.

Hvis du bruger dette site, accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Jeg accepterer

Havestuen index.php?Oehlenschlägerrummet Ewaldrummet Rahbeks arbejdsværelse Havestuen Montrerummet Mellemstuen Hjørnestuen Køkken Særudstillingsrum Biblioteket Haven

havestuen2

Havestuen1