Eventyrakademiet 1

Hvem kender ikke eventyr som Den grimme ælling, Snedronningen, Den lille havfrue og Fyrtøjet af den verdensberømte forfatter H.C. Andersen? Andersen kom i sine tidligste år som gæst i Bakkehuset og i dag kan man i museet opleve det autentiske miljø, som Andersen blev inspireret af.

Andersen har beskrevet Kamma og Knud Lyne Rahbek i sine erindringer, og her fortæller han, at Kamma Rahbek tog venligt imod ham. Andersen læste blandt andet nogle af sine stykker højt for Bakkehusets værtinde, og ifølge Andersen var hun den første, der kaldte ham ved titlen “digter”. Dette overbeviste ham endeligt om, at digtningen skulle være hans mål i livet.
Andersen skrev to tragedier i 1822, Røverne i Vissenberg og Alfsol, som han indsendte anonymt til Det Kongelige Teater. Knud Lyne Rahbek var teatrets censor og han afslog at opføre stykkerne. Trods dette blev Andersens møde med Rahbek og Det Kongelige Teater et vendepunkt i hans liv. Rahbek så sammen med kollegaen Jonas Collin Andersens talent for at skrive og de opfordrede ham til at studere videre. Andersen fuldendte senere latinskolen og blev student i 1828. I 1829 debuterede han med romanen Fodreise fra Holmens Canal til Østpynten af Amager i Aarene 1828 og 1829 og senere begyndte han at skrive de eventyr, som skulle gøre ham verdensberømt.

Inspireret af H.C. Andersens kendte og elskede eventyr har vi indrettet et "Eventyrakademi" i museets stueetage til børnefamilier og andre, der har lyst til at være kreative på egen hånd. I Eventyrakademiet må man røre ved det hele, og her kan man gå på jagt efter materialer og eventyrelementer i de mange æsker og kasser. Du kan sammensætte det hele ud fra dine egne kreative forestillinger. Du kan skrive med pen og blæk, bygge æsker a la Kamma Rahbek, lave skyggeteater eller indtale dit helt eget eventyr i vores "H.C. Studio".

Læs mere om Bakkehuskredsen og salonen på Bakkehuset.

H.C. Andersen