Det kulinariske Orangeri

Det moderne, ottekantede orangeri er ikke kun levested for blomster og citrusplanter, men byder i sommerhalvåret på skønne, kulinariske oplevelser i form af delikate smørrebrødsanretninger, kage, vin, snapse, kaffe og te, inspireret af historien og fortolket ud fra moderne smagsløg. I 1700-tallet lå der er et ottekantet lysthus samt et orangeri i Bakkehusets have, og formen og indholdet fra disse to havebygninger er kombineret i Bakkehusets moderne orangeri. Orangeriet blev tegnet af Rønnow Arkitekter ved Laust Ovesen i 2017, og det fungerer som frokostrestaurant i sommerhalvåret. I 2019 blev Orangeriet nomineret i kategorien Byens Bedste Åndehul i Berlingske Byens Bedste.

I orangeriets restaurant lægges der vægt på håndværket, råvarerne og årstidernes skiften, og vi glæder os til at servere det bedste af det bedste for jer. Rosforth & Rosforth leverer orangeriets vine og udvalget er tilpasset, så det passer perfekt til smørrebrødet. Vinene kan også sagtens nydes selvstændigt i solen foran orangeriet. Vores øl kommer fra det økologiske gårdbryggeri, Herslev Bryghus, og man kan få serveret både snaps og saft, baseret på gamle opskrifter. Hart Bageri leverer det lækre brød, og Risteriet den gode kaffe, brygget med tid og respekt for den valgte kaffebønne. Hos Bakkehusets værtspar Kamma og Knud Lyne Rahbek blev der først og fremmest serveret te for gæsterne, og i orangeriet kan man vælge mellem fem fantastiske teer, leveret af Sing Tehus. Ønsker du lidt sødt til kaffen eller teen, så prøv en af orangeriets lækre desserter. Alt er lavet fra bunden af vores dygtige kok Anne Sofie Berlin, som har ladet sig inspirere af bagværk og kager fra Kamma og Knud Lyne Rahbeks tid.

Orangeriet er lukket i vintersæsonen. Vi glæder os til at se jer igen fra marts 2021!

 

orangeri

 

orangeri stemning

 

aktiviteter 2

 Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter.